Ballroom Techniekworkshop “Grondslag en Beweging” met Ania Niedbal

Deze woensdag zal in het teken staan van ballroom.

We bewegen in ballroom veel over de vloer en bij elke variatie leer je nieuwe pasjes. Aan de grondslag van elke pas en elke variatie liggen echter dezelfde principes: hoe je je voeten plaatst en hoe je je enkels, knieën en benen gebruikt om een beweging te maken. Het oefenen van het juist gebruik van deze technieken maakt je dansen zowel mooier om te zien als fijner en gemakkelijker om te doen.

Ania Niedbal zal ons het fijne hierover uitleggen in een workshop met theorie en praktijk: de workshop zal namelijk bestaan uit een plenaire les van een uur gevolgd door een guided practice van een half uur met individuele aandacht.

Ania is een danser in hart en nieren. Geboren in Szczecin, Polen en woonachtig in Amsterdam, heeft zij een grote liefde voor alle dansstijlen. Naast stijldans is zij geïnteresseerd in ballet, comtemporary en volksdansen (vooral van Cubaanse volksdans). Als stijldanser heeft zij haar diploma dansinstructrice gehaald bij de Poolse Academie voor Sport. In Nederland danst zij met haar partner Tomasz in de hoogste Nederlandse klasse, waar zij verschillende kampioens- en vice-kampioenstitels hebben gewonnen en op internationale wedstrijden komen zij uit voor Nederland.

De workshop vindt plaats in Studio 2 van Sportcentrum Universum van 21:15 tot 23:00. Toegang is gratis voor leden en kost €3 voor niet-leden.