Brons II begint op woensdag 1 mei


AmsterDance Stijldanslessen
AmsterDance Stijldanslessen

SDV AmsterDance biedt uitgebreide stijldanslessen voor beginners. Dans je al? Dan bieden wij wekelijks onze techniekcursus en regelmatige verdiepende workshops.

Beginnerscursus (halfjaar)

Start cursus: woensdag 20 februari 2019
Loopduur: 2x 10 weken (halfjaar)
Tijd: woensdagen 20:00 – 21:00u.
Locatie: USC Universum, Studio 2.

In samenwerking met het USC organiseert SDV AmsterDance wekelijkse stijldanslessen voor beginners. De volledige cursus duurt een half jaar en bestaat uit twee kwartalen: Brons I en Brons II. Na afronding van beide cursussen volgt een informeel dansexamen en diploma.

Tijdens deze lessen leer je de basisvariaties van zeven dansen en een aantal figuren in elke dans. Je leert gedurende het halfjaar de basis van de Engelse Wals, Tango, Quickstep, Cha Cha Cha, Rumba en Jive. De les eindigt met les in de beginselen van Salsa, waar elke week op wordt voortgebouwd. Na een halfjaar heb je voldoende geleerd om te kunnen afdansen en ontvang je een dansdiploma.

De volgende cursus begint in september. Inschrijven kan via de website van het USC.

Techniekcursus (kwartaal)

Start cursus: woensdag 20 februari 2019
Loopduur: 10 weken (kwartaal)
Tijd: woensdagen 19:00 – 20:00u.
Locatie: USC Universum, Studio 2.

Ben je klaar met de Beginnerscursus, of heb je al meer danservaring? Dan biedt SDV AmsterDance wekelijkse stijldanslessen aan in de vorm van een Techniekcursus. Tijdens deze lessen leer je meer variaties en wordt dieper ingegaan op de techniek, zoals houding, leiden en volgen, en beweging. In de techniekcursus wordt ook aandacht besteed aan de overige vier stijldansen: Slow Foxtrot, Weense Wals, Samba, en Paso Doble.

Deze lessen zijn zowel geschikt voor degenen die net de Beginnerscursus hebben afgerond, als al meer ervaren dansers.

Momenteel loopt de cursus van kwartaal 4. Je kunt aansluiten bij de resterende cursus of los voor de resterende lessen aanmelden (zie hieronder).

Hoewel de cursus voortbouwt op vorige lessen, is het ook mogelijk je aan te melden voor losse lessen in de cursus. Dit kan nuttig zijn als je later in de cursus wilt instappen. Let erop dat je korting krijgt als je je voor de hele cursus inschrijft.