An impression of the AmsterDance Classes
AmsterDance danslessen

AmsterDance biedt elke woensdag- en zondagavond stijldanslessen aan. Naast de wekelijkse cursussen hebben we ook regelmatig verdiepende workshops en introductie-lessen in verschillende andere partner-dansstijlen, zoals social latin dansen (salsa en bachata) en swing dansen (lindy hop en west coast swing).

Je hebt geen eigen partner nodig om je in te schrijven voor de cursussen van AmsterDance. Tijdens de lessen wordt er regelmatig van partner gewisseld om het leiden en volgen met verschillende partners te in de praktijk te brengen.

Corona: vanwege corona vragen we mensen die zich zonder partner aanmelden om aan het begin van de cursus een vaste partner te kiezen. Er zal een moment zijn om een partner te vinden tijdens de eerste les.

Beginnerscursus

De Beginnerscursus vindt tweemaal per jaar plaats: in september en in februari. In een half jaar tijd leer je als beginner de basis van zeven dansen. Na afloop van de cursus ben je in staat een partner ten dans te vragen en kun je je verder verdiepen in de wereld van partnerdansen. Aan het einde van de cursus kun je deelnemen aan het afdansen waarbij je een diploma voor het eerste niveau stijldansen ontvangt, genaamd “Brons”.

Het is niet nodig lid te zijn van AmsterDance om deel te nemen aan de Beginnerscursus.

In september en februari
Lesgroepen:
woensdagen 20:00 – 21:15
zondagen 18:00 – 19:15
Locatie: USC Universum, Studio
2
Inschrijven kan met of zonder partner.


Zilvercursus

Na de Beginnerscursus kun je verder met niveau zilver. Voor deze cursus moet je lid zijn van AmsterDance.

In september en februari
Momenten: zondagen 18:00 – 19:15
Locatie: USC Universum, Studio
1
Inschrijven kan met of zonder partner.


Techniekcursus

Naast de Beginnerscursus en Zilvercursus biedt AmsterDance ook een Techniekcursus. Deze les kun je naast je vaste cursus volgen en is geschikt voor mensen die zichzelf willen uitdagen of wedstrijden willen dansen. Tijdens de lessen wordt dieper ingegaan op de onderliggende technieken.

Tijdens de cursus wordt ervan uitgegaan dat je bekend bent met de figuren van niveau Brons en Zilver. Als je geen Zilvercursus hebt gevolgd bij AmsterDance, heb je een positief advies nodig van de docenten om mee te doen.

Voor deze cursus moet je lid zijn van AmsterDance.

In september en februari
Tijd: woensdagen 19:00 – 20:00
Locatie: USC Universum, Studio 2

Inschrijven kan met of zonder partner.
Zonder partner train je alleen.


Stijldanslessen bij CREA

AmsterDance geeft ook een kleine cursus bij Cultureel Studentencentrum CREA. Tijdens deze cursus leer je in het kort de basis van vier dansen en is een ideale manier om in korte tijd kennis te maken met stijldansen. De cursus duurt 10 weken.

Start: 16 april 2021
Loopduur: 8 weken
Tijd: vrijdagen 19:00 – 20:00 & 20:30 – 21:30
Locatie:
CREA


Korte cursussen

AmsterDance biedt korte cursussen aan op vrijdagavonden. Deze cursussen zijn bedoeld om kennis te maken met verschillende dansstijlen.

Voor deze cursussen moet je lid zijn van AmsterDance.