dansen studenten Amsterdam

Je kunt je nu aanmelden voor de cursussen van september
Alle groepen starten vanaf maandag 11 september

AmsterDance biedt danslessen aan op verschillende momenten in de week en op meerdere locaties. Naast de wekelijkse cursussen zijn er twee verenigingsavonden per week, waar afwisselend vrijdansen of een workshop wordt georganiseerd. Deze verenigingsavonden en workshops zijn gratis voor alle leden en staan los van het lesprogramma. Elke week vind je een andere stijl, zodat je breed kunt oriënteren als danser.

Aanmelden

We raden alle nieuwe leden aan om de Beginnerscursus te volgen, ook als je al ervaring hebt in specifieke dansstijlen. Tijdens de Beginnerscursus leer je namelijk een breed scala aan dansstijlen, ook dansen die je waarschijnlijk nog niet kent. Daarnaast leer je in de Beginnerscursus andere nieuwe leden kennen en word je direct wegwijs in de vereniging.

Heb je al danservaring en twijfel je waar je moet inschrijven? Stuur dan een email om te kijken welke les bij je past.

Danspartner en partnerstijlen
Tijdens de lessen in dansstijlen met partner, heb je géén partner nodig. Je schrijft je bij AmsterDance altijd individueel in en danst met iedereen. Tijdens de lessen wordt er regelmatig van partner gewisseld om het leiden en volgen met verschillende partners te in de praktijk te brengen.


De Beginnerscursus

De Beginnerscursus vindt tweemaal per jaar plaats: in september en in februari. In een half jaar tijd leer je de basis van 9 dansen. Na de Beginnerscursus heb je een goede basis en kun je gemakkelijk meedoen aan de andere workshops en lessen van AmsterDance in alle verschillende stijlen. Ook heb je genoeg ervaring in verschillende partnerdansen om tijdens het vrijdansen met anderen te kunnen dansen. Aan het einde van de cursus kun je deelnemen aan het afdansen waarbij je een diploma ontvangt voor het niveau “Brons”.

Het is niet nodig lid te zijn van AmsterDance om deel te nemen aan de Beginnerscursus.

Lesgroepen
De cursus bestaat uit één les per week op een van onderstaande momenten.
– maandagen 20:30 – 21:45 – Sportcentrum VU
– woensdagen 20:00 – 21:15 – USC Universum
– zondagen 18:00 – 19:15 – USC Universum

Partner
Inschrijven is zonder partner. Je kiest alleen je dansrol. Tijdens de les wisselen we van partner om goed te leren leiden en volgen en om elkaar te leren kennen.

Wil je samen met een vriend of vriendin de cursus volgen? Meld je dan op tijd aan, want we kunnen geen plekken reserveren.


Vervolgcursussen

Na de Beginnerscursus kun je verder met verschillende cursussen. Bekijk ze hier!