Je kunt tweemaal per jaar de Beginnerscursus volgen: in september en in februari.

Volgende cursus

De volgende cursus begint in september 2023.

Praktische informatie

19 lessen: één les per week van 75 minuten
20e week afsluiting met een dansexamen.

Lesdagen en tijden
Je schrijft je in voor één van de lesgroepen en hebt dus één les per week. Als je een keer niet tijdens je eigen lesuur kunt, kun je die week bij een andere lesgroep aansluiten.

Lesgroepen:
– maandagen 21:45 – 23:00 – Sportcentrum VU
– woensdagen 20:00 – 21:15 – USC Universum
– zondagen 18:00 – 19:15 – USC Universum

Danspartner
Je hebt geen danspartner nodig. Aanmelden is individueel. Tijdens de lessen wisselen we van partner.

Als je een partner wilt meenemen, moet deze zich apart aanmelden. Zorg dat je partner zich op tijd aanmeldt voor de cursus vol zit, want er worden geen plekken gereserveerd.

Taal
De lessen worden in Nederlands en Engels gegeven afhankelijk van de deelnemers.

Tarieven
€70,- voor student-leden
€80,- voor studenten
€160,- voor niet-studenten
Het is mogelijk in twee termijnen te betalen.
Zie de algemene voorwaarden voor alle details.

Over de Beginnerscursus

AmsterDance organiseert wekelijkse stijldanslessen voor beginners op het Universitair Sportcentrum Universum (USC Universum) en het Sportcentrum VU. De cursus bestaat uit 19 wekelijkse lessen in een half jaar tijd en start ieder semester. De cursus wordt in de twintigste week feestelijk afgesloten met het afdansen en een diploma.

In deze cursus leer je 7 dansen: Engelse Wals, Tango, Quickstep, Chachacha, Rumba, Jive en Salsa. Je leert hierin de basisfiguren waaruit de dansen bestaan en de technieken om deze goed uit te voeren. Na de cursus heb je een goede basis in partnerdansen en kun je verder met niveau Zilver.

Je meld je individueel aan voor de cursus en hebt dus geen eigen partner nodig. Wil je je graag samen met een danspartner de cursus volgen, dan moet deze zich apart inschrijven. Tijdens de les wisselen we van partners om leiden en volgen in de praktijk te brengen en om elkaar te leren kennen!