Aanmelden voor de Beginnerscursus

Je kunt tweemaal per jaar de Beginnerscursus volgen: in september en in februari. De septembercursus is inmiddels begonnen. Wil je nu al beginnen met dansen? Kom dan langs op een van onze woensdagavonden!

Praktische informatie

19 lessen, elke woensdag, 75 minuten
20e week afsluiting met een dansexamen.
Tijd: woensdagen 20:00 – 21:15
Locatie: USC Universum, Studio 2
Je kunt je aanmelden met of zonder partner.

Tarieven
€70,- voor student-leden
€80,- voor studenten
€160,- voor niet-studenten
– Het is mogelijk in termijnen te betalen.
– Wil je je liever voor een kwartaal dan voor een half jaar inschrijven? Dat kan: zie hieronder voor meer informatie.

Over de Beginnerscursus

SDV AmsterDance organiseert wekelijkse stijldanslessen voor beginners op het Universitair Sportcentrum Universum (USC Universum). De volledige cursus duurt een half jaar en bestaat uit twee kwartaalblokken. Aan het einde volgt een informeel dansexamen en diploma.

In deze cursus leer je 7 dansen: Engelse Wals, Tango, Quickstep, Chachacha, Rumba, Jive en Salsa. Je leert hierin basisfiguren waaruit de dansen bestaan en leert de basistechnieken om de bewegingen in een danspaar vloeiend en aangenaam te maken. Er wordt hierbij aandacht besteed aan het leiden en volgen, waarmee jij en je danspartner communiceren en samen elke dans uniek maken.
Tijdens de lessen zul je regelmatig van partner wisselen om het leiden en volgen in praktijk te brengen. Het is dan ook niet noodzakelijk je met een eigen partner in te schrijven.

Inschrijven per kwartaal

De cursussen in het USC worden vaak per kwartaal aangeboden. Daarom biedt AmsterDance ook de mogelijkheid je voor één kwartaal in te schrijven. LET OP: Indien je besluit beide kwartalen te volgen, dan is dit uiteindelijk duurder dan direct inschrijven voor de volledige cursus.

De cursus gaat in het tweede kwartaal, dat wil zeggen, kwartaal 2 of kwartaal 4, door met het lesprogramma. Je kunt dus niet halverwege instromen. De kwartaalinschrijving is puur bedoeld voor wanneer je alleen het eerste deel van de cursus wilt volgen, of nog niet zeker bent of je de hele cursus wilt volgen.

Kwartaaltarieven
€42,50 voor student-leden (€85,- volledige cursus)
€47,50 voor studenten (€95,- volledige cursus)
€95,- voor niet-studenten (€190,- volledige cursus)