Je kunt tweemaal per jaar de Beginnerscursus volgen: in september en in februari.

Vanwege corona en de huidige lockdown zal de cursus van februari later van start gaan. Maak je geen zorgen: de cursus gaat wel gewoon door! Als je je e-mail achterlaat, ontvang je daar zo spoedig mogelijk meer informatie over.

Meld je hieronder aan voor de interesselijst om op de hoogte te worden gehouden van de cursus in semester 2. Je ontvangt dan binnenkort een e-mail zodra de cursusinschrijvingen openen.

Interesselijst Beginnerscursus semester 2

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Praktische informatie

19 lessen, elke woensdag/zondag, 75 minuten
20e week afsluiting met een dansexamen.
Tijd: woensdagen 20:00 – 21:15 of zondagen 18:00 – 19:15
Locatie: USC Universum, Studio 2
Je kunt je aanmelden met of zonder partner. Zie ook het coronaprotocol.
De lessen worden in Nederlands en Engels gegeven afhankelijk van de deelnemers.

Vanwege corona wisselen we tijdens de lessen niet van partner. Je kunt je wel nog individueel inschrijven. Zie ook het coronaprotocol.

Tarieven
€70,- voor student-leden
€80,- voor studenten (ook studerend in 2019-2020)
€160,- voor niet-studenten
Het is mogelijk in termijnen te betalen.
Zie de algemene voorwaarden voor alle details.

Over de Beginnerscursus

AmsterDance organiseert wekelijkse stijldanslessen voor beginners op het Universitair Sportcentrum Universum (USC Universum). De cursus bestaat uit 20 wekelijkse lessen in een half jaar tijd. De cursus wordt feestelijk afgesloten met het afdansen en een diploma.

In deze cursus leer je 7 dansen: Engelse Wals, Tango, Quickstep, Chachacha, Rumba, Jive en Salsa. Je leert hierin de basisfiguren waaruit de dansen bestaan en de technieken om deze goed uit te voeren. Hierbij wordt aandacht besteed aan het leiden en volgen, waarmee jij en je partner leren hoe je samen danst.

Normaal gesproken wissel je regelmatig van partner, maar vanwege corona zullen we mensen zonder partner bij de eerste les vragen vaste tweetallen te vormen om samen de cursus te volgen.