Aanmelden voor de Beginnerscursus

Je kunt tweemaal per jaar de Beginnerscursus volgen: in september en in februari. De Februaricursussen start op woensdag 12 februari en op zondag 16 februari. Wil je nu al beginnen met dansen? Kom dan langs op een van onze woensdagavonden!

Aanmelden voor de cursussen kan een aantal weken voor de start van de nieuwe cursusperiode in september 2020.

Praktische informatie

19 lessen, elke woensdag, 75 minuten
20e week afsluiting met een dansexamen.
Tijd: woensdagen 20:00 – 21:15 of zondagen 18:00 – 19:15
Locatie: USC Universum, Studio 2
Je kunt je aanmelden met of zonder partner.

De lessen zullen worden gegeven in het Engels.

Tarieven
€70,- voor student-leden
€80,- voor studenten
€160,- voor niet-studenten
– Het is mogelijk in termijnen te betalen.
– Wil je je liever voor een kwartaal dan voor een half jaar inschrijven? Dat kan: zie hieronder voor meer informatie.

Proeflessen en kennismaken
De eerste les van de cursus is een proefles. Wel is het zo dat de cursus vaak al voor deze tijd vol zit. Als dat zo is, kun je je op dat moment niet meer aanmelden.

Hoewel er geen officiële proeflessen zijn voor de start van de cursus, is het wel mogelijk om op andere manieren kennis te maken. Je kunt langs komen op een van onze dansavonden op woensdagen vanaf 21:00 of een andere dansactiviteit. Dit is een uitgelezen kans om kennis te maken met wat danspasjes. Verder is het mogelijk om op verzoek te kijken bij een van de lessen. Hiervoor kun je contact opnemen met het bestuur.

Wil je meedoen met de proefles of langskomen op een dansavond? Dan kun je dit gewoon bij de USC balie aangeven. Wil je voor 21:00 uur langskomen om de lessen te bekijken, dan zal het bestuur je binnenlaten. Neem daarvoor contact op.

Over de Beginnerscursus

AmsterDance organiseert wekelijkse stijldanslessen voor beginners op het Universitair Sportcentrum Universum (USC Universum). De volledige cursus duurt een half jaar en bestaat uit twee kwartaalblokken. Aan het einde volgt een informeel dansexamen en diploma.

In deze cursus leer je 7 dansen: Engelse Wals, Tango, Quickstep, Chachacha, Rumba, Jive en Salsa. Je leert hierin basisfiguren waaruit de dansen bestaan en leert de basistechnieken om de bewegingen in een danspaar vloeiend en aangenaam te maken. Er wordt hierbij aandacht besteed aan het leiden en volgen, waarmee jij en je danspartner communiceren en samen elke dans uniek maken.
Tijdens de lessen zul je regelmatig van partner wisselen om het leiden en volgen in praktijk te brengen. Het is dan ook niet noodzakelijk je met een eigen partner in te schrijven.

Inschrijven per kwartaal

De cursussen in het USC worden vaak per kwartaal aangeboden. Daarom biedt AmsterDance ook de mogelijkheid je voor één kwartaal in te schrijven. LET OP: Indien je besluit beide kwartalen te volgen, dan is dit uiteindelijk duurder dan direct inschrijven voor de volledige cursus.

De cursus gaat in het tweede kwartaal, dat wil zeggen, kwartaal 2 of kwartaal 4, door met het lesprogramma. Je kunt dus niet halverwege instromen. De kwartaalinschrijving is puur bedoeld voor wanneer je alleen het eerste deel van de cursus wilt volgen, of nog niet zeker bent of je de hele cursus wilt volgen.

Kwartaaltarieven
€42,50 voor student-leden (€85,- volledige cursus)
€47,50 voor studenten (€95,- volledige cursus)
€95,- voor niet-studenten (€190,- volledige cursus)