Sociale Veiligheid

Soms gebeurt er iets waar je je niet prettig bij voelt. Dit kan in een dansles zijn of op een activiteit van de vereniging, maar ook in contact met andere leden. Wat het ook is, het is belangrijk om te weten waar je terecht kunt.

Bestuur of docent

Vaak is een eerste mogelijkheid om de docent of het bestuur aan te spreken. Dat mag ook achteraf nog, of per mail naar bestuur@sdvamsterdance.nl. Zij kunnen je dan verder helpen. Docenten en bestuursleden behandelen de dingen die je ze vertelt vertrouwelijk. Zij kunnen de situatie zo veel mogelijk op het moment zelf oplossen, of je doorverwijzen naar de juiste plek.

Vertrouwenscontactpersonen (VCP)

De VCP’s binnen AmsterDance worden binnenkort bekend gemaakt.

De vereniging heeft een commissie van vertrouwenscontactpersonen. Dit zijn leden van de vereniging. Zij zijn het eerste contactpunt als je last hebt gehad van een onprettig situatie of ergens over wilt praten. De VCP kan samen met jou kijken naar welke vervolgstappen er mogelijk zijn en waar je behoefte aan hebt. Ook als je twijfelt of er wel iets nodig is, kun je contact met hen opnemen. De VCP’s behandelen de gesprekken met je vertrouwelijk. Je kunt mailen naar alle VCP’s, of je kunt een individuele VCP benaderen.

Vertrouwenspersonen

Je kunt ook contact opnemen met een vertrouwenspersoon. Dit zijn mensen buiten AmsterDance die je kunnen begeleiden in lastige situaties. Vertrouwenspersonen hebben een geheimhoudingsplicht, wat betekent dat ze niets van de informatie die je met ze deelt met anderen delen, tenzij hier wettelijke noodzaak voor is.

Je kunt bij verschillende vertrouwenspersonen terecht. Je kunt elke vertrouwenspersoon benaderen, ook als zij zich hoofdzakelijk richten op andere soorten incidenten. Hieronder vind je een overzicht.

Vertrouwenspersoon USC

vertrouwenspersoon@uscsport.nl

Als danser bij AmsterDance kun je terecht bij de vertrouwenspersoon van het Universitair Sportcentrum , ook als je geen lid bent van de vereniging. Deze kan je verder helpen en heeft met name ervaring met ongewenste situaties in sportsituaties.

Vertrouwenspersoon ASVA

De contactinformatie van de vertrouwenspersoon van de ASVA volgt.

Als lid van AmsterDance kun je ook terecht bij de vertrouwenspersoon van de ASVA, de studentenvakbond van Amsterdam. Hier hebben zij ervaring met situaties die zich kunnen voordoen binnen verenigingen en studentenorganisaties.

Vertrouwenspersoon UvA / VU / HvA

Als student kun je de vertrouwenspersoon van je eigen universiteit of onderwijsinstelling benaderen. Hier vind je de contactinformatie van de UvA, de VU en de HvA.

UvA Contactinformatie Vertrouwenspersonen UvA

VUvertrouwenspersonen-studenten@vu.nl

HvAvertrouwenspersoon@hva.nl