Wij zijn SDV AmsterDance, een gezellige studentendansvereniging uit Amsterdam.
Wij organiseren sociale dansevenementen, feestjes, en workshops in verschillende partnerdansen, zoals Salsa.

Kun je nog niet dansen? Geen nood: wij bieden ook het hele jaar door beginnerslessen.

Voor meer informatie kun je ons mailen op info@sdvamsterdance.nl of je aanmelden voor onze nieuwsbrief.

De mascottes

In de herfst van 2016 is  stemming over een representatieve mascotte geweest. Ook al leek het enige leden een grappig idee om Ysbrand G., voormalige voorzitter en trouw lid, als mascotte te benoemen, werd dit idee door het bestuur helaas afgewezen.

Het resultaat heeft geleid tot niet één mascotte, maar twee!

We presenteren trots ons knuffelige mascotte-danspaar:

Fred & Ginger!

Fred, hier links in beeld, is een rustige heer. Hij ondersteunt onze dansers graag in alle Ballroom dansen. Ginger, hier rechts in beeld, is een opgewekte jonge dame. Zij ondersteunt onze dansers in alle Latin dansen.

Fred & Ginger zijn altijd bij NTDSen of ETDSen aanwezig. Tussendoor komen ze ook op verenigingsavonden langs om de leden beter te leren kennen.

De naamgeving van onze mascottes dankt de vereniging aan William H.

De oprichting

Al lang voor de officiële oprichting van SDV AmsterDance waren er ideeën om in Amsterdam een stijldansvereniging te vormen. Op het ETDS in 2012 werd het idee door ervaren dansers en leden van andere stijldansverenigingen van Nederland bij een kleine maar vaste groep dansers uit Amsterdam nieuw leven ingeblazen.

Het eerste bestuur, bestaande uit Roel, Yana, Kristell, Ursula en Floor, heeft zich in de zomer 2012 door alle administratieve uitdagingen heen geslagen en zijn als een vriendengroep, dat van dansen en gezelligheid hield, begonnen SDV AmsterDance bekend te maken. Zo werd de vereniging op 4 oktober 2012 opgericht bij een notaris in een vinexwijk in Utrecht.

Het eerste jaar

In het eerste jaar werden steeds meer vrienden van het bestuur lid van de vereniging. De eerste maandelijkse vrijdansavonden werden georganiseerd en op de feesten kwam de groter wordende vriendengroep bij elkaar. Het ´Fairy Magical Gala Night´ en het ´Roaring Twenties´ feest waren de grote feesten van het eerste jaar waar toen ook al veel leden van de andere studenten dansverenigingen aanhaakten. De vereniging trok steeds meer nieuwe gezichten en langzamerhand merkten de oprichters dat er genoeg kracht in de vereniging zat om het stokje over te dragen aan een nieuw en enthousiast bestuur.

Tot vandaag staat het vriendschap-aspect centraal in de vereniging waardoor nieuwe leden het snel gezellig vinden en dan ook maar blijven dansen tot in de late uurtjes.