Omdat het bestuur niet alles tegelijk kan organiseren zijn er enkele commissies in het leven geroepen om ze daarmee te helpen. Lijkt het jou leuk om één van deze commissies te versterken? Geef je dan op door een mailtje te sturen naar info@sdvamsterdance.nl!


InstrucCie

De InstrucCie bestaat uit ervaren dansers die het leuk vinden om het stijldansen aan beginners te onderrichten. Regelmatig wordt de vereniging benaderd door andere studie- en studentenverenigingen in Amsterdam voor een galacursus. Het is aan de leden van deze commissie om deze cursussen te geven.


GalaCie

Elke winter organiseert de GalaCie een prachtig gala voor zowel leden als niet-leden. De leden van de commissie zoeken een leuke locatie, verzinnen een bekoorlijk thema en zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. Zo is er in de afgelopen jaren een gemaskerd bal geweest in de Westerkerk, maar ook een magisch gala in VondelCS.


EindfeeCie

Als afsluiting van het dansjaar organiseert de EindfeeCie in de zomer een spetterend feest. Net als bij de GalaCie zijn de leden van de EindfeeCie er om dit te organiseren en hun creativiteit te gebruiken voor een leuk thema en locatie. In eerdere jaren werden o.a. gebruikt “The roaring 20’s”, “Hippies vs. Hipsters” en “Willy Wonka”.


KnuffelCupCie

De KnuffelCup is een vriendschappelijke wedstrijd voor beginnende dansers, die door vrolijke en gedreven leden eind april wordt georganiseerd. Op dit toernooi worden knuffels uitgedeeld – zowel in pluche – als ook in omhelsingsvorm. Als jij een lief en knuffelbaar lid bent is dit de ideale commissie. Het wordt aangeraden – maar het is niet noodzakelijk – om wedstrijdervaring (ETDS of NTDS kan ook) te hebben of minimaal een keer de KnuffelCup bezocht te hebben in het verleden om een beeld van de opzet te hebben.   


RedakCie

De Krent is de verenigingskrant die sinds 2017 drie keer per jaar verschijnt. Hierin staan leuke verhalen omtrent dansen en de vereniging. Grote sterren hierin zijn bijvoorbeeld onze mascottes. De RedakCie is verantwoordelijk voor de inhoud, uitgave en eventuele financiering van deze krant.


(B)acCie

De (B)acCie is de activiteitencommissie van AmsterDance en organiseert een paar keer per jaar activiteiten niet-gerelateerd aan dansen. Daarnaast zorgt de commissie voor de verse lekkernijen bij danscafés en andere evenementen.


VakanCie

In de zomer van het dansjaar is er een weekend waar alle leden van AmsterDance welkom zijn. De VakanCie regelt een mooie locatie, een leuk verblijf en gezellige activiteiten.


TechniCie

Om het onderhoud van de website en andere technische systemen beter te bewaken, houdt de TechniCie zich bezig met het bedenken en uitwerken van deze verbeteringen.


PromoCie

De PromoCie zorgt gedurende het jaar voor het uitvoeren en ondersteunen van het campagnebeleid van AmsterDance. Zij verzamelen beeldmateriaal en werken dit uit in de vorm van flyers, posters en berichten op sociale media en de website.


WedstrijdCie

De WedstrijdCie geeft aandacht aan het wedstrijddansen. Zij promoten wedstrijddansen onder beginnende dansers en verrijken activiteiten voor de gevorderde wedstrijddansers binnen AmsterDance.


KnuffelcupCie

De KnuffelCup is een laagdrempelige wedstrijd voor beginnende stijldansers die een proefje willen nemen van het wedstrijddansen. De wedstrijd vindt in het begin van de lente plaats, maar gedurende het jaar is de KnuffelcupCie al alles aan het regelen, van een leuk thema tot excellente juryleden.


Teamcaptains

De ​teamcaptains​ zijn coördinatoren voor dansers die willen uitkomen voor de stad Amsterdam tijdens studentenwedstrijden, zoals het NTDS en ETDS. Zij houden alles in de gaten, zorgen voor de promotie en zijn het aanspreekpunt op de toernooien.