AmsterDance is meer dan dansen! De vele commissies organiseren een groot deel van de zaken binnen de vereniging: van de muziek op dansavonden tot het jaarlijkse gala. In een commissie leer je niet alleen andere mensen en de vereniging beter kennen, maar ook jezelf! Ontwikkel je talenten, raak geïnspireerd, en zet iets neer waar jij met trots over kunt zeggen: dat heb ik met mijn commissie voor elkaar gekregen.

Lijkt het jou leuk om één van deze commissies te versterken? Geef je dan op door een mailtje te sturen naar intern@sdvamsterdance.nl!


Almanakcommissie

Dit jaar gaat AmsterDance voor het eerst aan de slag aan een echte almanak! In dit jaarboek staat alles over het jaar samengevat en vind je iedereen terug. Vereeuwig jij dit jaar in een gebonden boek waar iedereen jaren later nog op terugkijkt? De eer van de eerste AlamanakCie wil je niet missen! Dus ben jij goed met de pen en grafisch ontwerp? Schrijf je dan in voor de AlmanakCie!


Amsterdamse Beginnerscompetitie

Al vijf jaar op rij organiseert AmsterDance de AmsterDamse Beginnerscompetitie (ABC)! Deze gezellige beginnerswedstrijd stijldansen vindt plaats in maart en is een heerlijke dag voor studentendansers uit het hele land!


Bakcommissie

Ben jij een keukenprins of -prinses? Of hou je gewoon erg van bakken? Kom dan bij de Bakcommissie! Bij de maandelijkse Danscafés verzorgt de BakCie lekkere taarten, koekjes en ander lekkers.


Gala

Ben jij een echt organisatietalent en vind je het leuk om feestjes te organiseren? Kom dan bij de Galacommissie! In februari organiseren zij een prachtig gala voor zowel leden als niet-leden. Natuurlijk zijn onze zusterverenigingen ook van de partij. De leden van de commissie zoeken een leuke locatie, verzinnen een bekoorlijk thema en zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. Zo is er in de afgelopen jaren een gemaskerd bal geweest in de Westerkerk, maar ook een magisch gala in VondelCS.


Eindfeest

Als afsluiting van het jaar organiseert de EindfeeCie in juni een spetterend eindfeest. De afsluiter voor leden, maar ook onze zusterverenigingen! Thema, locatie en misschien wel een spectaculaire act, jij maakt het eindfeest onvergetelijk!


Redactie

Hou jij van schrijven maar vind je het leuker om een paar kleinere projecten te hebben in plaats van één grote (de almanak)? De Krent is de verenigingskrant die sinds 2017 drie keer per jaar verschijnt. Hierin staan leuke verhalen omtrent dansen en de vereniging. Als Redactie houd jij de vereniging op de hoogte van het laatste nieuws.


Activiteitencommissie

Ben jij een master in het verzinnen van originele en gezellige activiteiten? De AcCie is de activiteitencommissie van AmsterDance en organiseert door het jaar heen activiteiten niet-gerelateerd aan dansen. Lasergamen, een spelletjesmiddag, of met z’n allen naar de Efteling: you make it happen!


Vakantie

Ben jij altijd bezig met het plannen van je volgende droomreis of hou je gewoon ontzettend van vakantie? Kom dan bij de VakanCie. De VakanCie organiseert elke zomer een vakantieweekend met de vereniging en voorziet een mooie locatie, een leuk verblijf en gezellige activiteiten.


Technische commissie

Ben jij een kei in website design? Dan hebben we je hard nodig bij de TechniCie! Om het onderhoud van de website en andere technische systemen beter te bewaken, houdt de TechniCie zich bezig met het bedenken en uitwerken van deze verbeteringen.


Promotiecommissie

Ben jij een echte social media fanaat en hou je je graag bezig met marketing en promotie? Kom dan bij de PromoCie! Als PromoCie werk je samen met het bestuur en help je ze bij het uitvoeren van het marketingbeleid van AmsterDance. Je houdt je dus voornamelijk bezig met het promoten van de vereniging en de evenementen off- en online, bijvoorbeeld door het bijhouden van de AmsterDance Facebook, Instagram en website. Een mega leerzame en leuke ervaring dus!


Introductieweken

Elk begin van het studiejaar hebben we de introductieweken van de Universiteiten en Hogescholen in Amsterdam. Daar is AmsterDance natuurlijk bij om nieuwe leden te werven. Ben jij goed in zieltjes voor je winnen? Kom dan bij de IntroducCie! Samen maken jullie er een gezellige week van zodat de nieuwe studenten niet kunnen wachten om lid te worden!


Fotografiecommissie

Dit jaar voor het eerste hebben we de PaparaCie! Ben jij gek op fotograferen en/of het designen van posters en flyers? Dan hebben we jou nodig! Als PaparaCie maak jij de mooiste kiekjes van onze mooie leden. Daarnaast kun je in deze commissie je creativiteit kwijt met het ontwerpen van nieuw promotiemateriaal zoals flyers, banners, posters en logo’s. Wil je alleen foto’s maken of alleen designen? Geen probleem, geef je dan vooral ook op voor deze commissie!


Muziekcommissie

Misschien wel het allerbelangrijkste onderdeel van AmsterDance, want zonder muziek, geen dans! AmsterDance heeft al een behoorlijke database aan dansmuziek, maar we zijn altijd bezig om meer muziek te vinden. In de MusiCie ben jij verantwoordelijk voor het neerzetten van de allerbeste muziek waar de vereniging van kan genieten. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Kom dan bij de MusiCie!


Wedstrijdcommissie

Ben jij al ervaren wedstrijddanser of net begonnen? De CompetiCie organiseert trainingen en helpt AmsterDancers de wedstrijdvloer op. Ben jij altijd bezig je dansen te verbeteren, of vind je het gewoon heel gezellig om met z’n allen op wedstrijden te zijn en elkaar aan te moedigen? Dan is de CompetiCie wat voor jou!


Instructeurscommissie

Ben jij een al wat meer ervaren danser en zou je het leuk vinden om stijldans workshops te geven aan beginners? Kom dan bij de InstrucCie! AmsterDance geeft veel galaworkshops aan andere verenigingen. Hierbij gaan we langs op het gala van die vereniging om ze een stijldansworkshop te geven.


Teamcaptains

De ​teamcaptains​ zijn coördinatoren voor dansers die willen uitkomen voor de stad Amsterdam tijdens studentenwedstrijden, zoals het NTDS en ETDS. Zij houden alles in de gaten, zorgen voor de promotie en zijn het aanspreekpunt op de toernooien.