AmsterDance is dé studentendansvereniging van Amsterdam, waar je kunt dansen met leeftijdsgenoten en we sport en gezelligheid met elkaar combineren! We organiseren lessen in verschillende stijlen, maar richten ons in het bijzonder op partnerdansen, want samen dansen is toch gewoon het leukst? Gezelligheid en toegankelijkheid staan bij ons centraal. Je kunt altijd twee keer vrijblijvend komen kijken of meedansen op onze verenigingsavonden op woensdag of zondag om kennis te maken met AmsterDance. Wil je langskomen? Stuur een mailtje naar secretaris@sdvamsterdance.nl.

Danslessen en de Beginnerscursus

Elk halfjaar start bij ons een nieuwe Beginnerscursus waarbij je de basis leert van de verschillende stijldansen en salsa. Deze cursus wordt altijd feestelijk afgesloten met het afdansen waarbij je vrienden en familie kan uitnodigen en je een dansdiploma ontvangt. Naast de Beginnerscursus bieden we cursussen aan op alle niveaus, van gezellige groepslessen tot serieuze wedstrijdtrainingen. Of je nou de sterren van de hemel danst of net je eerste pasjes zet, bij ons kan iedereen terecht voor een dansje!

Activiteiten

Naast dansen leer je bij AmsterDance veel gezellige mensen kennen! Op veel activiteiten combineren we dansen met gezelligheid, zoals op onze Danscafés en gala’s. Daarnaast doen we ook veel buiten de dansvloer, zoals borrels, etentjes en samen op vakantie. Bovendien leer je dansers door heel Nederland kennen, want de twaalf zusterverenigingen reizen het hele land door om elkaars gala’s te bezoeken!

Je kunt bij AmsterDance ook je creativiteit loslaten of je professionele vaardigheden ontwikkelen in een van onze vele commissies; van fotografie tot het organiseren van activiteiten, het schrijven van de Almanak of het runnen van de marketing en promotie.

Gewoon af en toe een dansje doen, regelmatig trainen zonder grote ambities, of fanatiek wedstrijddansen: iedereen is welkom. AmsterDance heeft geen ontgroening.

Dansstijlen

AmsterDance biedt een groot scala aan dansstijlen en richt zich het meest op partnerdansen en stijldansen.

Stijldansen bestaat uit tien dansen, verdeeld in vijf Latin-American en vijf Ballroomdansen. Deze dansstijlen die zijn ontstaan uit sociale volksdansen van over de hele wereld zijn uitgegroeid tot losse sociale dansen, maar ook tot sportieve competitievorm. In de Ballroomdansen beweeg je samen over de vloer en deze hebben een zacht en zwevend karakter. In de Latin-American dansen staan speelse interactie met je partner en body isolation centraal en deze hebben een fysiek en gegrond karakter.

Elke dans heeft zijn eigen muziekgenre. Dit loopt uiteen van Cubaanse muziek (Chachacha) tot melancholische walsen (Engelse Wals) en Rock ‘n’ Roll (Jive).

Naast de stijldansen kun je bij AmsterDance kennismaken met veel verschillende stijlen zoals onder andere lindy hop, salsa, bachata en west coast swing. Zo is AmsterDance een plek voor alle dansers van Amsterdam.

Studententoernooien

Het hoogtepunt van de gezelligheid van het studentendansen zijn de drie jaarlijkse studententoernooien. De twaalf studentendansverenigingen van Nederland organiseren jaarlijks het Nederlandse studententoernooi (NTDS) en tweemaal per jaar is er zelfs een Europees Studententoernooi met dansverenigingen uit onder andere Duitsland en Tsjechië. Deze geweldige weekenden op een enorme dansvloer met 500 studenten beginnen op vrijdagavond met de blind date waar de mensen zonder danspartner een partner uitzoeken. Op zaterdag en zondag doet iedereen zijn best op de vloer en is er ‘s avonds een enorm dansfeest! Iedereen kan meedoen: de toernooien zijn open voor iedereen en er zijn categorieën voor alle niveaus.