AmsterDance is dé studentendansvereniging van Amsterdam, waar je kunt dansen met leeftijdsgenoten en we sport en gezelligheid met elkaar combineren! We organiseren lessen in verschillende stijlen, maar richten ons in het bijzonder op partnerdansen, want samen dansen is toch gewoon het leukst? Gezelligheid en toegankelijkheid staan bij ons centraal. Je kunt altijd twee keer vrijblijvend komen kijken of meedansen op onze verenigingsavonden op woensdag of zondag om kennis te maken met AmsterDance. Wil je langskomen? Stuur een mailtje naar secretaris@sdvamsterdance.nl.

Danslessen en de Beginnerscursus

Elk halfjaar start bij ons een nieuwe Beginnerscursus waarbij je de basis leert van de 7 partnerdansen. Op deze manier leer je in korte tijd veel soorten dansen kennen en bovendien andere nieuwe dansers bij de vereniging. Zo leg je meteen een basis in dansen en kun je bovendien al snel met andere AmsterDancers dansen.

De cursus wordt altijd feestelijk afgesloten met het afdansen waarbij je vrienden en familie kan uitnodigen en je een diploma ontvangt. Naast de Beginnerscursus bieden we cursussen aan op alle niveaus, van gezellige groepslessen tot serieuze wedstrijdtrainingen.

Naast het vervolg in partnerdansen, zijn er elke zes weken nieuwe Minicursussen. Elke cursus is weer een nieuwe stijl, van tango, tot bachata, tot ballet tot urban. Zo kun je bij AmsterDance veel nieuwe stijlen leren kennen.

Activiteiten

Naast dansen leer je bij AmsterDance veel gezellige mensen kennen! Op veel activiteiten combineren we dansen met gezelligheid, zoals op onze Danscafés en gala’s. Daarnaast doen we ook veel buiten de dansvloer, zoals borrels, etentjes en samen op vakantie. Bovendien leer je dansers door heel Nederland kennen, want de twaalf zusterverenigingen reizen het hele land door om elkaars gala’s te bezoeken!

Je kunt bij AmsterDance ook je creativiteit loslaten of je professionele vaardigheden ontwikkelen in een van onze vele commissies: van het organiseren van activiteiten tot het schrijven van de almanak of het runnen van de marketing en promotie.

Gewoon af en toe een dansje doen, regelmatig trainen zonder grote ambities, of fanatiek wedstrijddansen: iedereen is welkom. AmsterDance heeft geen ontgroening.

Dansstijlen

AmsterDance biedt een groot scala aan dansstijlen en richt zich het meest op partnerdansen.

Je kunt bij AmsterDance dansen op verschillende niveaus, van absolute beginners tot wedstrijddansers. Als vereniging biedt AmsterDance de gelegenheid om kennis te maken met veel verschillende stijlen zoals onder andere de partnerdansen lindy hop, salsa, bachata en west coast swing. Maar ook ballet, afrodance, urban en andere solo stijlen komen langs. Zo is AmsterDance een plek voor alle studentdansers van Amsterdam.

Studententoernooien

Het hoogtepunt van de gezelligheid van het studentendansen zijn de drie jaarlijkse studententoernooien. De twaalf studentendansverenigingen van Nederland organiseren jaarlijks het Nederlandse studententoernooi (NTDS) en tweemaal per jaar is er zelfs een Europees Studententoernooi met dansverenigingen uit onder andere Duitsland en Tsjechië. Deze geweldige weekenden op een enorme dansvloer met 500 studenten beginnen op vrijdagavond met de blind date waar de mensen zonder danspartner een partner uitzoeken. Op zaterdag en zondag doet iedereen zijn best op de vloer en is er ‘s avonds een enorm dansfeest! Iedereen kan meedoen: de toernooien zijn open voor iedereen en er zijn categorieën voor alle niveaus.