Naast onze lessen biedt AmsterDance veel activiteiten, die variëren van dansworkshops tot borrels tot gala’s.

Benieuwd maar onzeker over je danservaring? AmsterDance zit vol dansers van alle niveaus die jou graag wegwijs maken en de eerste pasjes aanleren. Check de agenda en kom vooral langs op onze vrijdansavonden of tijdens een danscafé om ze te leren kennen en wie weet wat jouw favoriete dans wordt!

Activiteiten bij AmsterDance
Galadiner februari 2019

Verenigingsavonden

Woensdagen 21:30 – 23:00
Zondagen 18:00 – 21:00
USC Universum, Science Park – Studio 2

Wekelijks organiseert AmsterDance na de lessen een verenigingsavond. Na de lessen is er vaak een workshop of vrijdansavond. Na afloop van de activiteit volgt de verenigingsborrel in de Oerknal, het café van het USC.

Handig om te weten: als je geen USC lidmaatschap hebt zal het bestuur bij de ingang klaarstaan om je binnen te laten. Wees dan wel op tijd, ook het bestuur wil graag dansen!

Vrijdansavonden

Alle lessen moeten natuurlijk in de praktijk worden gebracht. Daarom zijn er regelmatig vrijdansavonden waar alle dansers van AmsterDance samenkomen om met elkaar te dansen. Het is eigenlijk een feestje, maar dan met… inderdaad: dansen!

Stijldans-workshops

Bij de stijldansworkshops gaan we in op een specifieke dans. Vaak wordt hiervoor een externe docent uitgenodigd die ingaat op een specifiek aspect van die dans, bijvoorbeeld de timing, de karakteristieke emotie of de technische beweging. Voor zowel ervaren als beginnende dansers zijn deze workshops een goede manier om dieper in te gaan op de dansen om je danservaring te verrijken.

Kennismakingsworkshops

Naast de tien dansen uit het stijldansen bestaan er nog vele andere (partner)dans-stijlen zoals Salsa, Bachata, West Coast Swing, Lindy Hop of Argentijnse Tango. Bij AmsterDance organiseren we daarom ook regelmatig workshops om kennis te maken met deze andere dansstijlen. Zo kom je als danser nieuwe bronnen van inspiratie tegen en ben jij op elk feestje thuis!


Danscafé

Maandelijks op een weekenddag

In de weekenden kun je AmsterDancers vaak vinden op een van onze danscafés. De BakCie, een van de vele commissies van AmsterDance, heeft de nobele taak de danscafés te voorzien van zelfgebakken taarten en hapjes. Dat maakt deze dansmiddagen een ideale gelegenheid om even bij te komen, je vrienden te spreken of zelfs een introducé mee te nemen. Veel dansers van dansverenigingen uit andere steden komen langs om te buurten bij de hoofdstedelingen en leden van AmsterDance nemen nog wel eens hun ouders mee.

De middag begint met een korte spoedcursus stijldansen, zodat ook je vrienden, ouders, broertjes en zusjes mee kunnen komen.


Gala’s

Tweemaal per jaar organiseert AmsterDance een groot gala. Dansers van de dansverenigingen uit heel het land komen naar Amsterdam om te genieten van gezelligheid, vrienden, shows en natuurlijk een nacht vol dansen.

Naast onze eigen gala’s, bezoekt AmsterDance ook de vele gala’s van onze zusterverenigingen. Dit betekent dat je bijna wekelijks door heel Nederland de mooiste plekken ziet en de leukste mensen leert kennen.


Studententoernooien

Nederlands Toernooi voor Dansende Studenten (NTDS)

Dit laagdrempelige toernooi is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor en door studenten.

Met het team van AmsterDancers vul je het weekend met danswedstrijden en non-stop feestje, want de danszaal is geen enkel moment van het weekend leeg.

Je kunt vanaf ieder niveau meedoen, zelfs als je pas een paar maanden aan het dansen bent, en zult de strijd aangaan met mensen van jouw niveau! Aanmelden voor dit evenement kan bij onze teamcaptains (meer info onderaan de pagina).

Meer informatie over het aankomende NTDS vind je op www.ntds.dance.

European Tournament for Dancing Students (ETDS)

Dit is het grote broertje van het NTDS dat maar liefst twee keer per jaar wordt georganiseerd. Niet alleen studenten uit Nederland, maar uit heel Europa kunnen meedoen aan dit toernooi. Dit houdt in dat je kunt dansen met nog meer verschillende mensen en dat er nog wat extra tijd bij komt om te dansen en te feesten. Het ETDS kan plaatsvinden in heel Europa, afhankelijk van de organiserende studentenvereniging. Ook hier geldt dat de aanmeldingen via onze teamcaptains lopen.

Meer informatie over de aankomende ETDS’en vind je op www.etds.eu.