Hier is informatie te vinden over de activiteiten die AmsterDance organiseert. Veel activiteiten zijn ook open voor niet-leden, maar dan moet je vaak wel wat extra’s betalen.


Danslessen

Wanneer: Woensdag
    19.00 – 20.00 Techniekcursus
    20.00 – 21.00 Brons beginnerscursus

Waar:     USC Universum, Science Park Studio 2
Kosten:     Zie site van het USC

Van SDV AmsterDance zijn tijdens deze lessen vaak ervaren dansers aanwezig om te helpen als er een grote groep is of een ongelijke verdeling van leiders en volgers. Je hoeft je dus voor de lessen niet als koppel in te schrijven, aangezien je sowieso een partner tijdens de lessen hebt vanuit SDV AmsterDance.
Dans je al op een hoger niveau? Kijk dan bij onze FAQ of stuur ons een mailtje!


(Vrij)Dansavonden

Wanneer: Twee keer per maand
    Woensdag 21.00 – 23.00

Waar:     USC Universum, Science Park Studio 2
Entree:     Gratis voor leden, €3,- voor niet leden

Tijdens onze dansavonden kun jij lekker je nieuw geleerde pasjes oefenen, hulp vragen of gewoon eens met andere dansers dan je vaste partner een rondje dansen. De muziek is altijd up to date, dus je hoeft je zeker niet te vervelen door altijd maar dezelfde nummertjes aan te horen!

Om onze dansavonden nog interessanter te maken, hebben ze vaak ook een thema zoals Halloween, Sinterklaas, Glow in the Dark of Beach. Het zou leuk zijn als je volgens het thema verkleed komt dansen of gewoon wil lachen om de andere kostuums. De muziek is ook zo goed mogelijk aan het thema aangepast. Kom lekker dansen!

Dansavond

Workshops

Wanneer: Een keer per maand
    Woensdag 21.00 – 23.00

Waar:     USC Universum, Science Park Studio 2
Entree:   €0,- tot €3,- voor leden, €3,- tot €5,- voor niet-leden

Tijdens onze workshops laten we jou kennis maken met een andere dansstijl dan stijldansen. Dit omvat allerlei partner dansen zoals Salsa, Lindy Hop of Balfolk; maar zeker ook solo dansen zoals Moderne dans, Hip Hop of Indiase dans. Het is ons doel om nieuwsgierig te blijven naar andere dansvormen en aandacht te geven aan minder populaire stijlen.

Workshop

Technieklessen

Wanneer: Een keer per maand
    Woensdag 21.00 – 23.00

Waar:     USC Universum, Science Park Studio 2
Entree:     Gratis voor leden, €3,- voor niet-leden

Onze technieklessen zijn bedoeld voor zowel de beginnende als de gevorderde danser. De lessen focussen op een onderwerp in de Ballroom of Latin dansen. De focus kan liggen op voetenwerk, houding, leiden en volgen, armen in de latin en zo voort.

Tijdens elke les wordt naar het niveau van de deelnemers gekeken en het programma aangepast aan de deelnemers. Als jij dus nog helemaal niets weet van techniek in stijldansen is dit een zeer goede en vrijblijvende mogelijkheid om het eens uit te proberen en te leren. Ben jij een gevorderde danser? Dan is het zeker nuttig om bij ons een extra uurtje te oefenen en door andere woorden en oefeningen dan van je reguliere trainer een nieuwe kijk op een onderwerp te krijgen.

Je betaalt per les en je bindt je dus niet om elke keer deel te moeten nemen. Elke les is qua thema op zichzelf staande, dus mis je niets van een eerdere les.

Techniekles

Gezellige bijeenkomsten

Wanneer: 3x per jaar (zie agenda)

Waar:    Wisselend (zie agenda)
Entree:    €0,- tot €10,-

Om elkaar beter te leren kennen, wordt er door onze (B)actie 3 keer per jaar een leuke niet dansgerelateerde activiteit ondernomen. We nodigen hiervoor niet alleen onze leden uit, maar ook hun vrienden en natuurlijk leden van onze zusjesverenigingen. Voor onze leden hanteren we een korting op de geplande activiteit. Maar wat zijn onze activiteiten dan? Denk aan een filmavond, schaatsen, zwemmen, lasergamen, spelletjes avonden en heel veel meer. Als jij ook iets leuks weet, geef je geweldige idee dan snel door aan het bestuur, zodat we er een gezellig evenement van kunnen maken.
N.B. Als lid kan je je geweldige idee ook plaatsen in de ideeenbox, deze is te vinden achter de leden-inlog!


Grote evenementen

Twee keer per jaar wordt er vanuit AmsterDance een groot feest georganiseerd: in februari een gala, en in juni een eindfeest. Op deze feesten wordt er natuurlijk gedanst van vroeg tot laat! Vaak zijn er veel mensen van zusjesverenigingen aanwezig, waardoor het een gezellige boel is en je een hoop nieuwe mensen leert kennen.

Gala

Wanneer: zie agenda

Waar: zie agenda
Entree: €10,- tot €20,-

SDV AmsterDance nodigt rond december/januari iedereen uit voor haar gala! In een schitterend aangeklede zaal wordt er glamoureus gedanst. Elk jaar wordt er een ander thema verzonnen zoals ‘Winter Wonderland’, ‘Burlesque’ of ‘Arabian Nights’. Neem je partner mee en kom lekker in stijl dansen!

Gala

Eindfeest

Wanneer: zie agenda

Waar: zie agenda
Entree: €10,- tot €20,-

Om het studiejaar dansend af te sluiten, wordt er ook rond juni een groot, vrolijk feest georganiseerd. Het thema van dit feest is ook wisselend en kent geen grenzen! Leden en vrienden van de vereniging zijn van harte uitgenodigd om nog een keertje samen te dansen in een passende outfit bij bijvoorbeeld ‘Hipsters VS Hippies’ of ‘Disney’. Let’s dance the night away!

KnuffelCup

Wanneer: een weekend in Maart

Waar: zie agenda
Entree/deelname: €3,- tot €7,-

De KnuffelCup is een vriendschappelijke danswedstrijd voor de beginnende danser of nou van AmsterDance of gewoon uit (groot)regio Amsterdam. Deelnemen kan iedereen, die stijldansen leuk vindt. Het niveau wordt ter plekke vastgesteld, dus ook dansers die pas enkele weken op de vloer staan kunnen meedoen en strijden met hun mededansers om een begeerde Knuffel Trofee. Centraal staat plezier, en om deelname zo laagdrempelig mogelijk te houden zijn weder wedstrijdkleding nog dansschoenen verplicht.
Voor dans-enthousiaste twijfelaars is dit onder ander ook een goede mogelijkheid om een kijkje te nemen in de wereld van danswedstrijden.


Danscafé

Wanneer: Eens in twee maanden
      Zaterdag of zondag 15.00 – 17.00

Waar:     Mirror Centre, Ter Gouwstraat 3, 1093 JX Amsterdam
    Spiegelzaal of Tuinzaal
Entree:   €5,-

Gezien we doordeweeks pas laat dansen, maar niet iedereen er altijd bij kan zijn organiseert SDV AmsterDance om de twee maanden een Danscafé in samenwerking met het Mirror Centre. In een grote en daglicht overvloede zaal worden tafels geplaatst met genoeg zitmogelijkheden. Daarbij worden door de vereniging taarten, koekjes en andere lekkernijen verzorgd, zodat een café sfeer ontstaat. Hier heb je de gelegenheid al je dansvrienden te ontmoeten en in een gemoedelijke sfeer met iedereen een dansje te doen. Net als op vrijdansavonden zal een afwisselende playlist je voeten nauwelijks van de vloer kunnen houden.


Toernooien

Nederlands Toernooi voor Dansende Studenten (NTDS)

Dit laagdrempelige toernooi is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor en door studenten.
Met een team van AmsterDance’rs gaan je 2 dagen lang (eerste dag ballroom, tweede dag latin) wedstrijden dansen en genieten van de feestjes met je teamgenoten. Je kunt vanaf ieder niveau meedoen, zelfs als je pas een paar maanden aan het dansen bent, en zult de strijd aangaan met mensen van jouw niveau! Aanmelden voor dit evenement kan bij onze teamcaptains (meer info onderaan de pagina).

Meer informatie over het aankomende NTDS vind je op www.ntds.dance.

European Tournament for Dancing Students (ETDS)

Dit is het grote broertje van het NTDS. Niet alleen studenten uit Nederland, maar uit heel Europa kunnen meedoen aan dit toernooi. Dit houdt in dat je kunt dansen met nog meer verschillende mensen en dat er nog wat extra tijd bij komt om te dansen en te feesten. Het ETDS wordt twee keer per jaar georganiseerd en kan plaatsvinden in heel Europa, afhankelijk van de organiserende studentenvereniging. Ook hier geldt dat de aanmeldingen via onze teamcaptains lopen.

Meer informatie over de aankomende ETDS’en vind je op www.etds.eu.

Teamcaptains

AmsterDance heeft twee teamcaptains, Brechje Boeklagen en Mark Hoffer, die de gang van zaken rond het NTDS en ETDS in de gaten houden. Zij zijn de brug tussen de organisatie van de toernooien en de deelnemers en beantwoorden graag jullie vragen.
Naast informatieverstrekking voor, tijdens en na het toernooi, zorgen zij er ook voor dat het team van AmsterDance inbreng heeft in de outfit voor het thema feest, door middel van een teammeeting, en geven zij tijdens het teamcaptain overleg geluid aan jullie mening over het toernooi.

Heb je nog meer vragen over deze toernooien of zou je graag een keer mee doen? Stuur dan een mailtje naar teamcaptain@sdvamsterdance.nl onze teamcaptains zullen zo snel mogelijk antwoorden.