< Terug naar het zomerprogramma

Workshopdag

9 augustus – 09.00 – 18.00u
USC Universum

Tijdens de jaarlijks workshopdag neemt AmsterDance je mee in een inspirerende dag vol workshops in uiteenlopende stijlen! De dag begint vroeg met een rustige warming up en elke workshop is een nieuwe ervaring.

Tarieven Workshopdag

Studenten (lid AmsterDance) – € 10
Studenten (Extern) – € 15
Niet-studenten (lid AmsterDance) – € 20
Niet-studenten (Extern) – € 30

Planning

De workshopdag bestaat uit 5 workshops met lunch en BBQ.

TijdActiviteitLocatie
09.00 – 09.30InloopStudio 2
09.30 – 10.30Workshop 1: Vinyasa Yoga (60 min)
Janna Oostendorp
Studio 2
10.45 – 12.15Workshop 2: Liften (90 min)
Dan Radulescu
Studio 2
12.15 – 13.00Lunch (45 min)Studio 2
13.00 – 14.15Workshop 3: Afrodance (75 min)
Berthon Alberto
Studio 2
14.30 – 15.45Workshop 4: Contemporary Floorwork (75 min)
Reindert van Rijn
Studio 2
16.00 – 17.15Workshop 5: Twerken (75 min)
Serena Dekkers
Studio 2
17.15 – 18.00Stretch & cooling down (45 min)Buiten
18.00 – 20.00BBQ & BorrelTerras Oerknal

De Workshops

Vinyasa Yoga – Janna Oostendorp

Janna Oostendorp heeft met veel plezier haar yoga diploma gehaald in Bali en geeft in Amsterdam onder andere les bij het USC zelf. Haar doel is om yoga te combineren met haar werk binnen de psychologie. Janna zal de dag opstarten met een enerverende Vinyasa-les. Vinyasa staat voor flow, op muziek worden bewegingen en ademhaling aan elkaar verbonden. Het is een combinatie van meditatie, ademhalingsoefeningen en een work-out. Ze heeft een leuke flow voorbereid met warriors, backbends en twists. 

Liften – Dan Radulescu

Dan Radulescu is een shaolin monnik en werkt in Nederland als kung-fu leraar en dansdocent en choreograaf. Dan daagt dansers graag uit om het beste uit zichzelf te halen en hun grenzen te verleggen. Deze workshopdag zal Dan een uitdagende les met verschillende lifttechnieken komen verzorgen. Met de juiste techniek is liften namelijk een stuk minder moeilijk dan het lijkt! In kleine stapjes laat Dan zien hoe je je spieren en balans gebruikt om op een veilige manier een lift uit te voeren en voor je het weet tillen jij en je partner elkaar naar nieuwe hoogtes!

Afrodance – Berthon Alberto 

Berthon Alberto is een enthousiaste dansdocent met ervaring in verschillende afro-latin dansstijlen. Na de lunch verzorgt Berthon een enerverende workshop Afrodance om iedereen weer helemaal wakker te schudden! Afrodance is een ritmische, energieke dansstijl die verschillende Afrikaanse invloeden combineert. Tijdens de workshop van Berthon leer je om je bewegingen door de muziek te laten leiden en te ontspannen en genieten tijdens het dansen.

Contemporary – Reindert van Rijn

Reindert van Rijn is professioneel moderne danser. Als docent vindt hij het leuk om mensen nieuwe dingen te laten proberen die je niet zo snel in de reguliere moderne dansles krijgt. De workshop die hij gaat geven is gericht op vloerwerk. Dit houdt in dat er vooral dicht bij de vloer wordt gewerkt, zoals op de rug of op handen en voeten.

Twerken – Serena Dekkers

Serena Dekkers is een Amsterdams-Braziliaanse dansdocente die onder anderen beginnerslessen in twerken geeft. Bij twerken beweeg je je billen en heupen ritmisch op de muziek. Twerken wordt vaak geassocieerd met vrouwen, maar ook mannen hebben heupen, billen en een core en kunnen daarom prima leren twerken! In deze workshop zal Serena in een veilige setting ervoor zorgen dat iedereen lekker los komt en vooral heel veel plezier heeft op de muziek.

Stretch & Cooling down

Na een lange dag intensief bewegen is het belangrijk om goed te stretchen en spanning los te laten. Na afloop van de laatste workshop is er daarom wat tijd om samen te stretchen.