Ondergrondse start

Al lang voor de officiële oprichting van SDV AmsterDance waren er ideeën om in Amsterdam een stijldansvereniging te vormen. Op het ETDS in 2012 werd het idee door ervaren dansers en leden van andere stijldansverenigingen van Nederland bij een kleine maar vaste groep dansers uit Amsterdam nieuw leven ingeblazen.

Het eerste bestuur, bestaande uit Roel, Yana, Kristell, Ursula en Floor, heeft zich in de zomer 2012 door alle administratieve uitdagingen heen geslagen en zijn als een vriendengroep, dat van dansen en gezelligheid hield, begonnen SDV AmsterDance bekend te maken. Zo werd de vereniging op 4 oktober 2012 opgericht bij een notaris in een vinexwijk in Utrecht.

Het eerste jaar

In het eerste jaar werden steeds meer vrienden van het bestuur lid van de vereniging. De eerste maandelijkse vrijdansavonden werden georganiseerd en op de feesten kwam de groter wordende vriendengroep bij elkaar. Het ´Fairy Magical Gala Night´ en het ´Roaring Twenties´ feest waren de grote feesten van het eerste jaar waar toen ook al veel leden van de andere studenten dansverenigingen aanhaakten. De vereniging trok steeds meer nieuwe gezichten en langzamerhand merkten de oprichters dat er genoeg kracht in de vereniging zat om het stokje over te dragen aan een nieuw en enthousiast bestuur.

Tot vandaag staat het vriendschap-aspect centraal in de vereniging waardoor nieuwe leden het snel gezellig vinden en dan ook maar blijven dansen tot in de late uurtjes.