AmsterDance kent veel ervaren wedstrijddansers. Deze dansers doen regelmatig mee aan stijldanswedstrijden en helpen beginnende dansers graag wegwijs te worden op de wedstrijdvloer. Zij zetten zich daarom in als wedstrijdbuddy.

Je kunt bij hen terecht voor al je vragen over stijldanswedstrijden, zoals onze eigen KnuffelCup, maar ook reguliere wedstrijden en studentenwedstrijden zoals het NTDS en ETDS.

Onze wedstrijdbuddy’s

Wedstrijdbuddy Philine van Vliet
Wedstrijdbuddy Philine

Ik ben Philine van Vliet.
Leeftijd: 22 jaar.
Studie: Master Theoretische Natuurkunde aan de UvA.
Danservaring: Ik doe nu drie jaar aan stijldansen. Ik ben begonnen met de bronscursus bij AmsterDance en vond de vereniging ontzettend gezellig, dus ik ben een halfjaar later het bestuur ingegaan als penningmeester. Inmiddels dans ik bij dansschool Kluver en doe ik ook regelmatig mee aan wedstrijden met mijn danspartner Jan Jelle. Tussen al het trainen door probeer ik zo vaak mogelijk bij AmsterDance te zijn om een dansje te doen!
Favoriete dans: Engelse wals. Langzaam, sierlijk en gracieus: als je een goede dag of training hebt voel je je echt een prinses die over de vloer zweeft.

Waarom ik wedstrijdbuddy wil zijn:
Mijn allereerste wedstrijdervaring was de KnuffelCup, toen ik pas twee maanden les had gehad.  Ik vond het superspannend, maar uiteindelijk was het zo leuk dat ik verder ben gegaan met wedstrijddansen. Ik wil vooral zorgen dat anderen ook zo enthousiast kunnen worden over wedstrijden, en dat ze niet tegengehouden worden door zenuwen of doordat ze niet weten wat ze kunnen verwachten en zich nogal verloren voelen. Het is heel fijn om vragen te kunnen stellen en aangemoedigd te worden op een wedstrijd, zeker in het begin. Daarnaast is het ook veel gezelliger om met een groep te gaan zodat je elkaar de finale in kan juichen.

Weetjes over mij:
Ik lach graag en veel, en het is niet heel moeilijk om me aan het lachen te maken tot de tranen in mijn ogen springen. Probeer dit alleen niet ‘s ochtends vroeg uit, want ik heb wel regelmatig last van een ochtendhumeur. Daarnaast heb ik een talent voor mijn ogen dichthebben op foto’s, ben ik heel geduldig behalve met mensen die te langzaam fietsen of lopen, en heb ik mijn jeugd niet in Amsterdam, maar in Apeldoorn doorgebracht.

Ik ben bezig met het schrijven van mijn scriptie over ‘CP violation in heavy B meson systems’. In de praktijk komt het neer op heel veel formules opschrijven en een beetje programmeren, erachter komen dat niks werkt, niet snappen waarom en dan maar koffie gaan drinken met mensen. Dit vind ik zo leuk dat ik hierna graag verder wil met een PhD!


Wedstrijdbuddy Nesha Narain
Wedstrijdbuddy Nesha

Ik ben Nesha Narain.
Leeftijd: 25 jaar.
Studie: Master Chemistry, science for Energy and Sustainability
Danservaring: 7 jaar
Favoriete dans: Rumba

Waarom ik wedstrijdbuddy wil zijn:
Het lijkt me leuk om anderen te helpen met wedstrijden. Ik ben zelf ook altijd op sleeptouw genomen door vrienden van de dansschool.

Weetjes over mij:
Ik ben een ondernemende, duurzame jongen met flauwe humor.


Wedstrijdbuddy Charlotte Vagevuur
Wedstrijdbuddy Charlotte

Ik ben Charlotte Vagevuur.
Studie: Deeltijd Natuur en milieuwetenschappen
Danservaring: In totaal 5 jaar. Ik ben met een brons cursus begonnen op mijn veertiende en daarna een hele tijd gestopt. Ik dans nu 4 jaar wat fanatieker en heb met mijn partner Jan Jaap ongeveer 2 jaar wedstrijdervaring. Momenteel doen we de AmsterDance techniekles mee op woensdagen.
Favoriete dans: Tango en rumba

Waarom ik wedstrijdbuddy wil zijn:
Voor mij was de overstap van studentendansen naar wedstrijddansen enorm. Samen met mijn danspartner wist ik de weg niet en snapten we weinig van het jurysysteem. Kortom, we voelden ons ontzettend verloren en besloten dat het hele wedstrijddansen niks voor ons was. Ontzettend jammer, want wedstrijddansen is juist ontzettend leuk en gezellig. Daarom maak ik jou graag wegwijs in de danswereld. Van geschreven- en ongeschreven regels tot outfit, waar is de kleedkamer en wat neem je nou allemaal mee. Just ask!

Weetjes over mij:
Ik woon samen met Jan Jaap (Jip), een aantal wormen en Plons (robotstofzuiger) in Hilversum. Momenteel werk ik bij Rijkswaterstaat en de gemeente Amsterdam. Ik haat het bij elkaar zoeken van sokken, heb een zwak voor lelijke kerstballen, ben mega goed in Disney Karaoke en het maken van soep.


Wedstrijdbuddy Lena Jager
Wedstrijdbuddy Lena

Ik ben Lena Jager.
Leeftijd: 23 jaar.
Studie: Afgestudeerd Hbo Verpleegkundige en nu 1,5 jaar werkzaam in het Emma Kinderziekenhuis in het AMC.
Danservaring: Al 7 jaar dansend, les gehad bij dansschool Kluver in Amsterdam. Dit jaar lid geworden bij AmsterDance. Ongeveer 1 jaar wedstrijdervaring met de leukste danspartner Nesha Narain (die ook wedstrijdbuddy is)!
Favoriete dans: Mijn voorkeur ligt bij de ballroomdansen, omdat die beter bij mijn karakter passen. Maar nu we meer latin aan het trainen zijn, leer ik een hele andere kant van mijzelf kennen, die toch ook wel heel leuk is. Lekker energiek en een verhaal vertellen op de dansvloer!

Waarom ik wedstrijdbuddy wil zijn:
Het lijkt mij erg leuk om een buddy te zijn, omdat wedstrijddansen echt een leuke toevoeging is aan het dansen. Natuurlijk is het spannend, maar ik wil graag mensen helpen om hun weg te vinden in het wedstrijddansen. Ook als het uiteindelijk toch niet bij je past: niet geschoten is altijd mis.

Weetjes over mij:
Ik ben bij grappen af en toe nogal traag van begrip. Ik leef op dit moment een druk maar voldaan singel leven. Ben goed in plannen. Ben nog op zoek naar een huisje voor mezelf. Ik scheld nooit ;).


Wedstrijdbuddy Wouter Smit
Wedstrijdbuddy Wouter

Ik ben Wouter Smit.
Leeftijd: 23 jaar.
Studie: Technische Informatica aan de TU Delft.
Danservaring: 13 jaar stijldansles en 4 jaar wedstrijddansen, waarvan 3 jaar met mijn danspartner Sarah.
Favoriete dans: Samba

Waarom ik wedstrijdbuddy wil zijn:
Toen Sarah en ik begonnen met dansen heeft Charda (de juf van de AmsterDance lessen) ons veel geholpen wegwijs te worden op de wedstrijden en daar hebben we veel aan gehad. Ik wil die rol nu graag overnemen om hetzelfde te kunnen betekenen voor nieuwe dansers en dansparen.

Weetjes over mij:
Voordat ik begon met studeren deed ik veel verschillende dingen: ik speelde piano, deed karate en had ook al sinds mijn tiende stijldansles. Ik praat soms sneller dan mensen kunnen volgen en kan niet goed stilzitten. Ik ben een nachtbraker en heb een enorme liefde voor koffie.


Wedstrijdbuddy Niek Koopmeiners
Wedstrijdbuddy Niek

Ik ben Niek Koopmeiners.
Leeftijd: 30 jaar.
Studie: Politicologie
Danservaring: 6 jaar.

Waarom ik wedstrijdbuddy wil zijn:
Ik hoop mijn ervaring ter jouw gunste te benutten, door je bij te staan met advies op wedstrijden. Uiteraard hoeft dit niet dansinhoudelijk te zijn (op de wedstrijd zelf kan je daar toch niet veel aan doen), maar kan dat voor alles wedstrijd gerelateerd zijn. Wat moet ik met mijn haar? Wat te doen qua kleding? Wat is een timetable? Hoe weet ik of ik nog een keer moet dansen? Etc. Dus, mocht je vragen hebben, stuur mij vooral bericht!

Weetjes over mij:
Ik houd me graag bezig met politiek en ben amateur-lid van de bondsraad van de Nederlandse Algemene Danssport Bond (NADB). Ik ben groot fan van de studenten-danswereld en zet mij graag in om nieuwe studenten kennis te laten maken met het stijldansen.