Op deze pagina worden een aantal richtlijnen beschreven betreft deelname aan de KnuffelCup. De KnuffelCup heeft als hoofddoel om beginnende dansers een laagdrempelige wedstrijd te bieden om kennis te maken met wedstrijddansen. Plezier staat bij dit toernooi centraal en ook dansers met wat meer ervaring kunnen meedoen. Het evenement is gericht op elke (student)danser in regio Amsterdam en omstreken.

Hier enkele richtlijnen voor het wel of niet meedoen aan deze wedstrijd.

Beginnende dansers zijn alle dansers vanaf de eerste les tot en met zilver-ster niveau. Zorg dat je voor de wedstrijd bekend bent met de basispassen van wals, quickstep, tango, chachacha, rumba en jive. Dan ben je good-to-go!

Gevorderde dansers zijn dansers die al meer danservaring hebben dan zilver-ster niveau, maar doen niet of zeer onregelmatig mee aan danswedstrijden van NADB, NDO of WDC etc. Jullie zijn van harte welkom.

Ervaren dansers zijn dansers die regelmatig danswedstrijden dansen. Deze zijn eveneens welkom maar worden gevraagd om niet met hun reguliere danspartner deel te nemen aan de wedstrijd.

Op dit moment zijn er nog geen reglementen vastgelegd over het niveau van de deelnemers.

In verband met de organisatie is er een maximum aantal deelnemende koppels/deelnemers per categorie (Ballroom en Latin) vastgelegd. Omdat dit toernooi tot doel heeft om beginnende dansers bekend te maken met wedstrijddansen wil de organisatie deze dansers tot 23 februari 2018 voorrang geven op inschrijving.

Dit betekent dat ervaren dansers pas 24 februari definitief horen of deelname aan de KnuffelCup mogelijk is op basis van het maximaal aantal deelnemers.

De organisatie houdt rekening met volgende kenmerken:

  • Beginnende en gevorderde dansers hebben voorrang op een plek.
  • Studenten hebben voorrang op niet-studenten.
  • AmsterDance leden hebben voorrang op niet-leden.
  • en natuurlijk: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.