De leukste wedstrijd staat weer voor de deur! Op 23 maart gaat de KnuffelCup 2019 | 10.00 – 17.00  met thema Waltzing woods plaatsvinden in CanDance Studios!

De dansers en jury staat een dag vol plezier te wachten!


Inschrijvingen sluiten woensdag 13 maart 2019 (23:59)


Al vijf jaar op rij organiseert SDV AmsterDance haar eigen stijldanswedstrijd. De KnuffelCup is een laagdrempelige wedstrijd voor beginnende stijldansers die een proefje willen nemen van het wedstrijddansen. Alhoewel veel op een echte wedstrijd lijkt, staat hier plezier in dansen centraal en zijn kostuums en gekkigheden welkom! Ook ervaren dansers zijn welkom en gebruiken deze wedstrijd vaak om eens een wedstrijd met een andere partner te dansen, of om van rol te wisselen. De juryleden zijn altijd zeer ervaren dansers, die ook een keer aan de andere kant van de vloer willen staan.

Voor iedereen is het een ontdekking van iets nieuws met veel vreugde en plezier!

Hoe werkt de KnuffelCup?

Dagverloop

De dag ziet er als volgt uit: In de ochtend dansen alle deelnemers in Ballroom om een plaatsje op het podium. Na een korte lunch-en omkleed pauze, zal in de middag Latin gedanst worden. Na de wedstrijd volgt dan de prijsuitreiking.

Meer informatie over de dagplanning volgt begin maart afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Deze is hier te vinden.

Extra trainingen

Dit jaar voor het eerst (en inclusief in de deelnameprijs) is er extra aanbod voor de beginnende dansers. Als je onzeker bent, of gewoon nog beter voorbereid wilt zijn op wat je te wachten staat, kun je meedoen aan de Pre-KnuffelCup oefenmomenten. Hierbij heb je 2 keer 2 uur de tijd om je Ballroom en Latin skills te oefenen onder begeleiding van je buddy!

Een buddy? Wat is dat nou weer?

Een buddy is een ervaren danser, die vaker aan wedstrijden meedoet en dus de in-en outs kent en graag zijn/haar kennis wil delen. Buddies zullen zich op vrijdansavonden van AmsterDance voorstellen zodat jij ze alvast kunt leren kennen. Jij kan en mag een buddy van alles vragen! Denk aan: vragen over pasjes, wat je aan moet trekken, of waar de jury op let. Wie weet ontwikkelt zich nog een dansvriendschap?!

Kun je ook niet meer wachten? Regel je partner en meld je dan hier aan.