De volgende editie van de ABC vindt plaats op

zaterdag 15 april 2023

Thema: Monsters Enzo


Belangrijke data en informatie

 • Je vindt alle informatie betreft inschrijving en de niveaus voor de ABC in de Richtlijnen.
 • Op zondag 2 april is er een blind date gelegenheid op de verenigingsavond van AmsterDance. Dit is ook de deadline voor voorrang voor dansers zonder wedstrijdervaring.
  • ABC Blind Date en vrijdansen
   zondag 2 april, 19:30 – 21:00 uur in USC Universum Studio 2 (adres)
   Je hoeft je niet aan te melden.
 • De inschrijvingen openen op woensdag 22 maart.
 • Inschrijven met voorrang voor beginners tot en met zondag 2 april.
 • Inschrijven kan tot en met zondag 9 april.

Voorlopige planning

De tijden zijn een indicatie.

11:00 – Zaal open
12:00 – Start ballroom
14:30 – Start latin
17:00 – Eind wedstrijd
17:00 – Barbecue (vooraf aangemeld)
19:00 – Vrijdansen (kaartjes – ook toegankelijk voor andere dansers)
23:00 – Einde vrijdansen

Op dezelfde dag is er ‘s avonds ook het gala van Dance Fever in Oss. Natuurlijk kun je na de wedstrijd ook het gala bezoeken! Je vindt hier meer informatie over het Dance Fever gala.

Toeschouwers

Voor slechts €4 kun je vrienden en familie, je buren of huisgenoten uitnodigen. Zij kunnen voor dit tarief de hele dag kijken en ook het feest bijwonen (of slechts een van de twee).

Locatie en vervoer

De wedstrijd vindt plaats in CanDance Studios (Isolatorweg 28, 1014 AS Amsterdam).

Trein: Station Amsterdam Sloterdijk. 1 halte met de metro naar halte Isolatorweg
Metro: Halte Isolatorweg
Auto: gratis parkeren op het terrein van CanDance of in de omliggende straten


De Amsterdamse Beginners Competitie is een laagdrempelige wedstrijd, speciaal voor beginnende dansers die een wedstrijd mee willen maken. Tijdens de AmsterDance Beginnerscursus weet je al meer dan genoeg om mee te kunnen doen!

Welke wedstrijden zijn er?
Er zijn drie wedstrijden: een voor Ballroom, een voor Latin, en als bonus is er een prijs voor het paar dat de leukste invulling aan het thema geeft. Na afloop is er de hele avond gelegenheid om vrij te dansen.

Hoe werkt een stijldanswedstrijd?
De Ballroom en de Latin wedstrijd verlopen in een paar stappen: Eerst danst iedereen een aantal dansen van de betreffende stijl. Daarna sorteert een jury alle deelnemers naar niveau in een aantal categorieën. Binnen je categorie neem je het op tegen je mede-dansers, en worden in een paar afvalrondes de beste paren geselecteerd voor de finale. Vervolgens strijden deze finalisten om de eerste, tweede, derde prijs enzovoort. Ben je afgevallen, dan hoef je niet lang te wachten want bij de Latin mag je het nog een keer proberen! Lukt het wel om de finale te halen, dan blijft het tot het eind spannend want pas bij de prijsuitreiking aan het einde van de middag worden de winnaars bekend gemaakt.

Iedere deelnemer die in een thema-outfit komt dingt mee voor de beste verklede danser.


Wat is er gebeurd met de KnuffelCup?

Wat oudere dansers zullen zich afvragen wat er gebeurd is met de KnuffelCup. Het antwoord is: niets! De ABC is de nieuwe naam van de KnuffelCup. Het toernooi, de knuffels en thema outfits zijn allemaal gelijk gebleven!

De naam is veranderd naar Amsterdamse Beginners Competitie omdat juist de beginners in AmsterDance niet goed begrepen wat KnuffelCup betekende en het zijn juist de beginners die we willen bereiken. Hij kort ook handig af naar ABC, de eerste letters van het alfabet. Zo leren nieuwe dansers op de Amsterdamse Beginners Competitie hun ABC van wedstrijddansen!