Op deze pagina vind je de antwoorden op de vragen die ons het meest gesteld worden. Zie je jouw vraag er niet tussen staan? Schroom dan niet om ons te mailen!

‘’Ik kan helemaal nog niet stijldansen, mag ik dan ook lid worden?’’

Natuurlijk! De leden van AmsterDance dansen op allerlei niveaus: van absolute beginner tot wedstrijddanser. Als je nog geen ervaring hebt met stijldansen leer je het op vrijdansavonden zelfs extra snel omdat je dan met meer ervaren dansers danst. Laat je dus niet tegenhouden door gebrek aan ervaring, je bent meer dan welkom!

‘’Ik wil graag leren stijldansen, kan dat bij jullie?’’

AmsterDance biedt in samenwerking met het USC stijldanslessen aan om brons (beginners) en zilver (gevorderden) niveau. Deze danslessen zijn op woensdagavond op het USC Science Park. De AmsterDance avond vindt aansluitend plaats in dezelfde zaal, dus handiger kan het niet! De kosten voor de lessen staan overigens los van het lidmaatschap van AmsterDance. Meer informatie is te vinden op de site van het USC.

Studeer je aan de VU of woon je daar in de buurt? Dan kan je ook stijldanslessen nemen bij Griffioen, zie hiervoor hun site.

‘’Ik heb thuis al op een hoog niveau gedanst (hoger dan zilver), kan ik bij jullie verdere lessen nemen?’’

Helaas biedt AmsterDance met het USC alleen lessen aan op brons en zilver niveau. Hetzelfde geldt voor Griffioen (VU). Er zijn echter verschillende dansscholen in Amsterdam en omgeving en bij vrijwel elke dansschool danst wel een lid. We raden je aan om een keer bij ons langs te komen zodat we je kunnen adviseren welke dansschool het best bij jou past. Daarnaast biedt AmsterDance allerlei dans gerelateerde activiteiten aan zoals vrijdansavonden, technieklessen en workshops die niet alleen heel leuk zijn, maar er ook voor zorgen dat je veel stijldansende studenten leert kennen.

‘’Moet ik een partner hebben om lessen te volgen/bij AmsterDance te dansen?’’

Voor beide gevallen geldt: nee hoor! Bij de lessen van het USC zorgt AmsterDance er voor dat er extra dames of heren aanwezig zijn om een eventueel overschot op te vangen. Soms ligt dit overschot echter heel scheef, dus als je een partner kan regelen ben je in ieder geval verzekerd van een danspartner. Ook bij de activiteiten van AmsterDance geldt dat je geen partner mee hoeft te brengen: op dansavonden danst iedereen met elkaar en bij de overige activiteiten komen meer mensen alleen.

‘’Wanneer is de uiterste datum waarop ik me kan inschrijven?’’

In principe kan je je het hele jaar inschrijven om lid te worden van AmsterDance. Als je lid wordt vanaf september kost dit 32 euro voor een heel jaar. Vanaf februari kan je je voor 20 euro inschrijven voor de rest van het collegejaar. Voor dit geld mag je gratis naar dansavonden en de meeste technieklessen, en krijg je korting op heel veel andere activiteiten!

‘’Is er bij jullie een ontgroening of zijn er verplichte activiteiten?’’

Hier kunnen we kort over zijn: nee! AmsterDance is een open vereniging zonder ontgroening of andere nare dingen. Je bent zelf helemaal vrij om te bepalen naar welke activiteiten je wil komen en naar welke niet.

‘’In wat voor kleding moet ik dansen?’’

De meeste mensen dansen in hun normale kleding. Erg strakke broeken of korte rokjes/jurkjes is wat minder handig in verband met beweegruimte. Ook schoenen maken niet erg uit, al raden we dames af om hoge hakken aan te doen als dit geen dansschoenen zijn. Dit danst namelijk erg ongemakkelijk.

‘’Ik zoek een partner, weten jullie nog iemand?’’

We kunnen altijd een berichtje voor je in onze ledengroep plaatsen, ongeacht of je lid bent of niet. Stuur ons dan even in een mailtje je naam, leeftijd, lengte (voor dames met en zonder hak), je danservaring en of je geïnteresseerd bent in wedstrijden. Ook organiseren we in oktober een speeddate dansavond, waarin we dansers die een partner zoeken bij elkaar brengen in de hoop dat er een match ontstaat. Vorig jaar heeft dat een nieuw koppel opgeleverd, dus schrijf je vooral in! Meer informatie hier over zal t.z.t. op de website en facebook verschijnen.

‘’Ik ben geen lid van AmsterDance, mag ik alsnog langskomen bij jullie activiteiten?’’

Jazeker! Niet-leden zijn ook zeer welkom bij al onze activiteiten, al moet je dan wel iets meer betalen. Onder het kopje ‘activiteiten’ kan je zien hoeveel dit is. Ook vragen we je om als je als niet-lid mee wil doen met een activiteit je eerst aan te mailen door ons een mailtje te sturen. Dit in verband met het toegangspoortje van het USC, waar wij je dan doorheen kunnen laten.

“Ik heb bij een van jullie activiteiten kleding, dansschoenen of andere waardevolle spullen vergeten/verloren!”

Niet getreurd! We bewaren alle gevonden voorwerpen gedurende één maand op onze locatie. Na deze tijd brengen we het naar de gevonden voorwerpen van het USC. Zij bewaren het nog drie weken, waarna ze het doneren aan een liefdadigheidsinstelling. Neem contact op met een van onze bestuurders om je eigendom terug te krijgen.