De Amsterdamse Beginners Competitie (ABC) – voorheen bekend als de KnuffelCup – heeft als hoofddoel om beginnende dansers een laagdrempelige wedstrijd te bieden om kennis te maken met wedstrijddansen. Plezier staat bij dit toernooi centraal en ook dansers met wat meer ervaring kunnen meedoen. Het evenement is gericht op elke (student)danser in regio Amsterdam en (zeer) verre omstreken.


Richtlijnen voor deze wedstrijd:

Beginnende dansers vanaf de eerste les kunnen zich met voorrang inschrijven. Zorg dat je voor de wedstrijd bekend bent met de basispassen van wals, quickstep, tango, cha cha, rumba en jive. Dan ben je good-to-go!

Iets meer danservaring? Dansers die meedoen met NADB Debutanten 2-4 of NDO Debutanten zijn van harte welkom met eigen danspartner of een andere danspartner.

Wedstrijddansers vanaf NADB Debutanten 1 of NDO Amateurs zijn ook van harte welkom zich in te schrijven, echter met een andere danspartner dan de wedstrijdpartner.


Vanwege de capaciteit en organisatie is er een maximum aantal deelnemende koppels/deelnemers per categorie (Ballroom en Latin) vastgelegd. Omdat dit toernooi bedoeld is om beginnende dansers bekend te maken met wedstrijddansen, wil de organisatie de beginnende dansers tot en met zaterdag 29 februari voorrang geven op inschrijving. 

Dit betekent voor dansers met meer ervaring dat ze na zaterdag 7 maart definitief horen of deelname aan de ABC mogelijk is op basis van het maximum aantal deelnemers.


De commissie houdt rekening met volgende kenmerken: 

  • Beginnende dansers hebben voorrang op deelname.
  • Studenten hebben voorrang op niet-studenten.
  • AmsterDance-leden hebben voorrang op niet-leden.
  • En natuurlijk: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.