Dit evenement wordt verzet om de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen.
We houden jullie op de hoogte!


De leukste wedstrijd staat weer voor de deur!
De Amsterdamse Beginners Competitie zal plaatsvinden in CanDance Studios.


SDV AmsterDance organiseert voor de 6de keer een laagdrempelige danswedstrijd voor beginnende dansers. De Amsterdamse Beginners Competitie (ABC), voorheen bekend als de KnuffelCup, is vooral bedoeld voor beginnende student-dansers om een eerste wedstrijdervaring te krijgen. De ABC-inschrijving is echter open voor iedereen, van absolute beginner tot ervaren danser! Bij deze wedstrijd staat hier plezier in dansen centraal, en daarom zijn kostuums en gekkigheden van harte welkom! Dus ben jij een enthousiaste danser en lijkt het je leuk om een keer mee te doen met een laagdrempelige danswedstrijd? Dan is dit de uitgelezen kans om mee te doen!


Praktische Informatie

Evenement: de Amsterdamse Beginners Competitie (ABC)
Datum: TBA
Locatie: CanDance Studios (Isolatorweg 28, 1014 AS Amsterdam)
Tijd: 10.00 tot 17.00 uur (onder voorbehoud)
Thema: wintersport – van walsen in de weide tot paso op de piste
Categorieën: ballroom en latin
Prijzen: €5,- studenten, €10,- niet-studenten, €2,50 bezoekers


Inschrijvingen zijn geopend!


Hoe werkt de ABC?

Dagverloop

De dag ziet er als volgt uit: in de ochtend dansen alle deelnemers een indelingsronde ballroom (Engelse wals, tango, quickstep), waarna je door de jury wordt ingedeeld op niveau. In deze klasse dans je vervolgens een halve finale en wie weet de finale! Na een korte lunch- en omkleedpauze dansen alle deelnemers een indelingsronde latin (chacha, rumba, jive), gevolgd door hetzelfde principe als de ballroom. Na de wedstrijd volgt de prijsuitreiking.

Meer informatie over de dagplanning volgt afhankelijk van het aantal inschrijvingen.

Extra training

Dit jaar is er opnieuw oefenmiddag voor de beginnende dansers om goed voorbereid op de wedstrijd te verschijnen. Charda Stuivenberg (docent stijldanslessen USC) zal gedurende twee uur alle tips en tricks van een danswedstrijd uit de doeken doen. Dit aanbod zit bij deelnameprijs inbegrepen! De nieuwe datum wordt later bekendgemaakt.


Richtlijnen deelname

Klik hier voor de richtlijnen voor deelname voor meer ervaren (wedstrijd)dansers.


Blijf op de hoogte via het Facebook evenement.


Combinatieticket Student Dance Gala Groningen

Ook het Student Dance Gala kan op 28 maart geen doorgang vinden. Updates volgen.

Op 28 maart organiseert de dansvereniging van Groningen het grote Student Dance Gala (SDG). Omdat onze beide organisatiecommissies graag willen dat iedereen naar beide evenementen kan, bieden we een combinatieticket aan voor een gereduceerd tarief. Dit betekent dat je als student naar een hele leuke wedstrijd én spectaculair gala kan voor minder dan 20 euro, en als niet-student voor minder dan 25 euro! Gezien Amsterdam en Groningen niet op fietsafstand van elkaar liggen, willen we -bij voldoende animo- proberen een partybus te huren (ongeveer €15 pp) om iedereen die wil vanaf de ABC direct naar het SDG te vervoeren.
De organisatie heeft een bed&breadfast service opgezet zodat je niet hoeft te rennen voor een laatste trein. Op de website van het Student Dance Gala vind je hierover meer informatie.